БАЛЕТСКИОТ СПЕКТАКЛ “КЛЕОПАТРА” ДЕНОВИВЕ ВО МОБ!

На 14ти и 17ти Ноември гостува балетскиот ансамбл, кој заедно со хорот и солистите на МОБ ќе го изведат балетот Клеопатра. Не’ очекуваат мистични и незаборавни ноќи од танцувањата на античкиот Египет до магичниот свет на Римската Империја.

Kореограф: Васили Медведев (Русија)
Музика: Нериа Цепаите Голдберг (Литванија)
Диригент: Бисера Чадловска
Сценограф и костимограф: Павол Јураш (Словачка)
Либрето: Јана Темиз (Турција)
Асистент кореограф: Станислав Фечо (Чешка)
Концерт мајстор: Климент Тодороски
Репетитори: Горан Божинов, Лора Тарчуговска и Билјана Пашариковска

Во главните улоги:
Клеопатра: Александра Мијалкова
Цезар: Васил Чичијашвили (Грузија)
Марк Антони: Бобан Ковачевски
Октавија: Марија Кичевска Шокаровска
Змија: Мими Поп Алексова Атанасовска

Солисти, балетскиот ансамбл, оркестарот и хорот на МОБ.

 

Набавете билети на mob.mk

About

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *