ДЕНЕС ЗАПОЧНУВА УМЕТНИЧКИОТ ПРОЕКТ “СФЕСТ”!

‘’СФЕСТ’’ е мултидимензионален уметнички проект чија цел е да ја подигне свеста на граѓаните во Битола за еколошката состојба на нашата животна средина, да промовира чиста животна средина, рециклирање и апциклирање, со користење на различни медиуми како различни творечки работилници и музиката како уште еден вид на алатка за пренесување на нашата порака и зближување на граѓаните кои ја поддржуваат.

Идејата за овај настан доаѓа од организациите и Сфера Македонија и GREEN , кои што се активни и работат на организирање на работилници и настани со различна тематика наменети за сите граѓани на Битола.

Во рамките на ‘’СФЕСТ’’ во просториите на НУ Центар за култура – Битола, во перидот од 09 – 11 ноември 2018 ќе бидат организирани работилници од македонски и странски уметници, цртање на графити, изложба на фотографии и музички настапи.

 Програма

09 Ноември – Петок 

11:00 // Press – Отварање // Мала сала Центар за Култура

12:00 // Изложба на Фотографии // Подрум Центар за Култура

13:00 // Отворена работилница // Подрум Центар за Култура

19:00 – 20:00 //  Flore
20:00 – 22:30 // Mitrik (Room 313) b2b Mastrapiece
22:30 – 01:00 // Dejan Dex b2b BerryQyat

10 Ноември – Сабота 

12:00 // Hybrid Minds Crew// Подрум Центар за Култура

+ Bobba Funk

15:00 // Чамче муабет // Бифе

– Ivanka Lyubomirova Stavreva – Софија, Бугарија
/// Fine arts – Graphics – printmaking technicques – Interior design

– Snezana Petkovic – Нови Сад, Србија
/// Photography

– Aristaios Tsousis – Атина, Грција
/// Street Art & Sculptures

19:00 // Џем сесија // Подрум Центар за Култура

Novak / Phat Cat– Нови Сад, Србија

Val York– Сиднеј, Австралија

Кристијан Петровски

JosS

 11 Ноември – Недела

12:00 / Затворање на евентот – Бифе

Scenography, Sculptures & Interior arts
// Whazz Djazz

Visuals // Mastrapiece

Poster Design // Ferdi Jalai

 

 

 

 

 

 

 

Линк до евентот: https://www.facebook.com/events/707601806275683/

About

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *