ПРОМОЦИЈА НА “ВЕРОНИКА САМАРАК„ ОД АНТОН ПАНОВ!

Во четврток, на 13 ноември, во 20 часот во НУЦК ,,Антон Панов” Струмица ќе биде промовирана втората драма на писателот Антон Панов, “ВЕРОНИКА САМАРАК”, никогаш досега печатена, ниту поставена на сцена. Промоцијата ќе биде во склоп на чествувањата по повод патрониот празник на градот Струмица, но ќе биде и мал прилог во одбележувањето на педесетгодишнината од смртта на еден од најзначајните македонски драмски автори, Антон Панов.

За изданието ќе говорат:
Ацо Гогов, приредувач на книгата и
д-р Мишел Павловски, театролог.

About

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *