РОН ХАУАРД ЗА ВАЖНОСТА НА ПАТУВАЊАТА НИЗ ВСЕЛЕНАТА!

Во својата долга шоу-кариера, Рон Хауард се чини дека го направил сето тоа што еден млад човек го посакувал. Од играње на сакани ТВ-ликови како што се тужениот главен лик Опи Тејлор во шоуто на Енди Грифит и 50-годишниот средношколец Ричи Канингам во комедијата Happy Days, па се до режирање на блокбастер филмови како Beautifull Mind.

И после многу години, Оскаровецот се фокусираше на патување низ вселената.Прво беше Аполо 13 и сега најновиот филм на Војна на Ѕвездите – Приказната за Хан Соло. Оваа љубопитност во врска со космосот ја поттикнува неговата работа како извршен продуцент на серијата “На Марс” на National Geographic, чија втора сезона ќе започне на 12 ноември.

Како што National Geographic го лансираше “Starstruck”, Хауард ги споделува своите мисли за ракети и летечки машини во нови сфери, гледајќи ја Земјата од далечина и обраќајќи се кон скептиците за слетувањето на месечината.

Што мислите за иднината на вселенското патување?

Јас го делам мислењето на најголемиот број футуристички верувања дека колонизиацијата на Марс е идеална за правецот на човештвото и е важна практична основа за навистина големата авантура на длабоки вселенски истражувања на Star Trek. Мислам дека тоа е веројатно нашата судбина.

Ако сакате да ја погледнете Земјата од вселената, какви би биле вашите мисли?

Кога го режирав Аполо 13, неколку астронаути, меѓу кои и Џим Ловел, го опишаа чувството на гледање на Земјата и наоѓајќи ги сите наши општествени разлики и конфликти да бидат толку смешни и мали, кога планетата се сметаше за единствен ентитет во вселената. Можам да се обложам дека ќе се чувствувам исто.

Да речеме дека можете да испратите разгледница на Марс од каде било на Земјата. Од каде ќе дојде?

Јас би го испратил од Cedar Vale, Kansas, бидејќи таму слушнав дека мојот дедо од татко ми не верувал дека астронаутите некогаш отишле на Месечината. Тој ќе сфати дека е невозможно и дека тоа е телевизиска измама! Јас би уживал во иронијата да му испратам разгледница на Марс од тој град, на која ќе пишува : “Жал ми е, дедо!”

 

 

 

 

 

 

 

 

Интервјуто е позајмено од National Geographic.

About

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *