Tag: антон панов

ПРОМОЦИЈА НА “ВЕРОНИКА САМАРАК„ ОД АНТОН ПАНОВ!

Во четврток, на 13 ноември, во 20 часот во НУЦК ,,Антон Панов” Струмица ќе биде промовирана втората драма на писателот Антон Панов, “ВЕРОНИКА САМАРАК”, никогаш досега печатена, ниту поставена на сцена. Промоцијата ќе биде во склоп на чествувањата по повод патрониот празник на градот Струмица, но ќе биде и мал прилог во одбележувањето на педесетгодишнината…

ВО СРЕДА ВО 20 ЧАСОТ ПРЕМИЕРА НА ПРЕТСТАВАТА “ЗАБРАНЕТО СМЕЕЊЕ” !

На 07ми Ноември во 20 часот во НУЦК “Антон Панов” во Струмица премиерно ќе биде изведена претставата “Забрането смеење”. „ЗАБРАНЕТО СМЕЕЊЕ“ е претстава која раскажува навидум едноставна семејна приказна за 43 годишниот Борис, кој има богата сопруга и со неа е во брак 20 години. Во последните 5 години тој ја има и помладата љубовница…

9ти Ноември за 9та самостојна изложба на Александар Филев!

Под насловот “Нескротлива енергија” во НУЦК “Aнтон Панов” во Струмица на 9ти Ноември во 19.30 часот ќе се одржи самостојна изложба на академскиот сликар Александар Филев. Ова ќе биде негова деветта самостојна изложба. Се работи за изложба од голем формат на која ќе бидат изложени повеќе од 100 негови уметнички дела. Во продолжение погледнете некои…