Tag: животни

ВО ХУМАНА МИСИЈА СПАСЕНИ ПОВЕЌЕ ОД 20 ДИВИ ЖИВОТНИ ОД НЕЛЕГАЛНО ЗАРОБЕНИШТВО! (ФОТО)

Среќен крај за животот на 22 диви амазонски животни, кои минатата недела беа спасени од нелегално заробеништво во Пуерто Алегриа, Перу, мал град во џунглата на реката Амазон. Перуанските власти ги конфискуваа животните, меѓу кои и тројца мрзеливци. Photo: NationalGeographic.com Спасувањето го сруши транспортерскиот појас низ Порто Алегри на смртоносниот див светски туризам. Тоа е…

КОИ СЕ НАЈГЛАДНИТЕ ЖИВОТНИ ВО СВЕТОТ?!

Ни доаѓаат празниците, а со тоа и преполните трпези, како и нашите стомаци. Луѓето не можат да одолеат на прекрасните јадења. И не само луѓето. Постојат и некои животни кои имаат големи апетите, преголеми за нивната големина или тежина. Како колибрите, кои јадат двојно повеќе од нивната телесна тежина во еден ден. НЕМА ЈАДЕЊЕ ДОДЕКА…

ЗАПОЗНАЈТЕ ГИ ЛУЃЕТО КОИ ГО ПОСВЕТИЛЕ СВОЈОТ ЖИВОТ НА ПАПАГАЛИТЕ!

Вилсон е поранешен пожарникар кој се пензионирал во 1995 година, тој планирал да ги исполни своите слободни денови со настава за јавна безбедност за децата. Тој сакал да ги донесе своите три папагали за овие јавни настапи затоа што открил дека птиците биле пријатен начин за пренесување пораката. Дури го научил и неговиот зелено-крилест папагал,…