Tag: мисија

ВО ХУМАНА МИСИЈА СПАСЕНИ ПОВЕЌЕ ОД 20 ДИВИ ЖИВОТНИ ОД НЕЛЕГАЛНО ЗАРОБЕНИШТВО! (ФОТО)

Среќен крај за животот на 22 диви амазонски животни, кои минатата недела беа спасени од нелегално заробеништво во Пуерто Алегриа, Перу, мал град во џунглата на реката Амазон. Перуанските власти ги конфискуваа животните, меѓу кои и тројца мрзеливци. Photo: NationalGeographic.com Спасувањето го сруши транспортерскиот појас низ Порто Алегри на смртоносниот див светски туризам. Тоа е…

НАСА СО МИСИЈА НА МАРС КОЈА ЌЕ ГИ ОДГОВОРИ НАЈВАЖНИТЕ ПРАШАЊА!

Четвртата планета оддалечена од Сонцето, Марс одамна ја освои популарната имагинација и научниот интерес на целиот свет. Со децении, роботите кои ја истражуваа црвената планета ги осветлуваа сликите на тој чуден свет полн со неверојатен убавина. Со планини трипати повисоки од Еверест и кањони пет пати подолги од Големиот Кањон, Марс е рај на авантуристичките…