Tag: отпечатен

СВЕТОТ ГО ДОБИ ПРВИОТ 3Д ОТПЕЧАТЕН ЕЛЕКТРИЧЕН МОТОЦИКЛ! (ВИДЕО)

Мотоциклистите наскоро ќе можат да се приклучат на револуцијата за зелена енергија, благодарение на оваа елегантна нова форма на транспорт. Германскиот производител BigRep неодамна го претстави својот прототип за првиот целосно 3D-отпечатен електричен мотор во светот. Електромоторот “NERA”, кој беше дизајниран од страна на новиот оддел за иновации на компанијата NowLab, тежи само 60 килограми.…