Tag: родителска куќа

РОДИТЕЛИТЕ ЧИИ ДЕЦА СЕ ЛЕКУВААТ ВО СКОПЈЕ ЌЕ ИМААТ МЕСТО ЗА ПРЕСТОЈ!

Министерот за здравство, Венко Филипче ја отвори „Родителската куќа“, која е наменета за родители чии деца се на подолг престој во болница. Родители кои не живеат во Скопје, каде се наоѓа единствениот центар за лекување на малигни заболувања кај деца. -Среќен сум што со „Родителската куќа“ ќе им помогнеме на родителите што не се од…