Tag: семејство

ШЕСТО ИЗДАНИЕ НА ДЕТСКИОТ ФЕСТИВАЛ – “СОНОТ НА ОБЛАЧЕТО”!

Детскиот фестивал на театар на сенки „Сонот на облачето“ годинава ќе го доживее своето 6. издание во периодот од 17 до 19 декември на сцената Фросина во просториите на Младинскиот културен центар во Скопје. 16 ДЕКЕМВРИ-НЕДЕЛА 12:00 Работилница со Театар “Сенки и облаци” и Доротеј Нешовски 🇲🇰️ 2часa / 6+ год Детски креативен центар МКЦ…

ЗГРИЖУВА ДЕЦА БЕЗ РОДИТЕЛИ, А ПАРИТЕ ОД ДРЖАВАТА ГИ ШТЕДИ ЗА НИВНАТА ИДНИНА!

Кумановката Сузана Величковска осум години се грижи за деца без родители и родителска грижа во својот дом во населбата Карпош. Досега згрижила 10 деца, а надоместот што ѝ го исплаќа државата за тоа не го троши, туку го чува за нивната иднина. 54-годишната Величковска вели дека во 2010 со сопругот одлучиле да станат згрижувачко семејство, откако ја…

ЗАПОЗНАЈТЕ ГИ ЛУЃЕТО КОИ ГО ПОСВЕТИЛЕ СВОЈОТ ЖИВОТ НА ПАПАГАЛИТЕ!

Вилсон е поранешен пожарникар кој се пензионирал во 1995 година, тој планирал да ги исполни своите слободни денови со настава за јавна безбедност за децата. Тој сакал да ги донесе своите три папагали за овие јавни настапи затоа што открил дека птиците биле пријатен начин за пренесување пораката. Дури го научил и неговиот зелено-крилест папагал,…