Tag: фестивал

ШЕСТО ИЗДАНИЕ НА ДЕТСКИОТ ФЕСТИВАЛ – “СОНОТ НА ОБЛАЧЕТО”!

Детскиот фестивал на театар на сенки „Сонот на облачето“ годинава ќе го доживее своето 6. издание во периодот од 17 до 19 декември на сцената Фросина во просториите на Младинскиот културен центар во Скопје. 16 ДЕКЕМВРИ-НЕДЕЛА 12:00 Работилница со Театар “Сенки и облаци” и Доротеј Нешовски 🇲🇰️ 2часa / 6+ год Детски креативен центар МКЦ…

ДЕНЕС ЗАПОЧНУВА УМЕТНИЧКИОТ ПРОЕКТ “СФЕСТ”!

‘’СФЕСТ’’ е мултидимензионален уметнички проект чија цел е да ја подигне свеста на граѓаните во Битола за еколошката состојба на нашата животна средина, да промовира чиста животна средина, рециклирање и апциклирање, со користење на различни медиуми како различни творечки работилници и музиката како уште еден вид на алатка за пренесување на нашата порака и зближување…

Д ФЕСТИВАЛ НОМИНИРАН ЗА НАЈДОБАР ФЕСТИВАЛ ДО 10 000 ПОСЕТИТЕЛИ!

Дојранскиот Д Фестивал со уште една најнова номинација за фестивалските оскари: Најдобар фестивал со капацитет до 10.000 посетители, на престижните European Festival Awards! Одличниот фестивал на алтернативна музика која во својата програма секогаш има атрактивни изведувачи од целиот свет е во трка со најдобрите во Европа. Дека дефинитивно припаѓаат таму и ќе бидат посилни со…

ЗАПОЧНУВА “CINEDAYS 2018” ВО МКЦ!

Овогодинешното издание на “Cinedays” ќе биде насловено: „Збогати се преку ноќ“. Меѓународниот фестивал започнува вечерва во Младинскиот културен центар. Мотото на фестивалот е инспирирано од тоа што за многу краток период во Скопје се отворени многу обложувачници, па овие десет филмски дена препорачуваат духовно збогатување наместо материјално. Ќе бидат прикажани над 100 филма, а во…